Az rendben van, hogy Mészáros Lőrinc elvette a helyiek horgásztavát?

Az rendben van, hogy Mészáros Lőrinc elvette a helyiek horgásztavát?

Mészáros Lőrinc egy telekspekulánstól megvette és lezárta a bicskeiek horgásztavát, ami kedvelt kirándulóhely volt a helyiek körében. Most körbe kerítették, így a bicskei horgászok kénytelenek egy másik, kilóméterekkel arrébb lévő tónál horgászni.

A HírTV-nek Tessely Zoltán, a bicskei körzet fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a tó lekerítésében nincs semmi kivetnivaló, hiszen az már magánterület. 

Hírdetés

A korábban kedvelt kiránduló és horgásztavat ma masszív kerítés veszi körül, valamint őrbódé és kamerák is védik a területet. 

A terület 2014-ben került Mészáros Lőrinc cégéhez, a Búzakalász 66-hoz. Korábban egy izraeli üzletember álmodott oda golfklubot és üdülőközpontot, ám ennek kivitelezését a 2008-as gazdasági válság keresztülhúzta.

Tessely elmondta, hogy 2,8 milliárd forintért hirdették akkoriban a területet, amit az önkormányzat nem tudott volna kifizetni, ezért nem került a városhoz. 2014-ben azonban Mészáros Lőrinc jóval ár alatt juthatott hozzá a tóhoz és a hozzá tartozó területhez. Legaláb is erre enged következtetni, hogy a Búzakalász 66 mérlegébőlkiolvasható, hogy a vásárlás évében mindeössze kétszázmillió forinttal nőtt a vállalat ingatlantulajdona. Ez  pedig jócskán elmarad az eredeti ártól.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »