Az osztrákokat is elérte a zaklatás-cunami

Az osztrákokat is elérte a zaklatás-cunami

Az osztrák Zöldekből nyáron kilépő, majd akkor frissen alapított saját listája élén az osztrák parlamentbe bekerülő Peter Pilz úgy döntött: nem veszi fel a mandátumát – írja cikkében az azonnali.hu. Az oka egy sajtóértesülés, miszerint 2013-ban szexuálisan zaklatott egy nőt. Pilz egy másik, sajtó által megírt esetet kitalációnak minősített.

Miután az osztrák sajtóban pénteken felröppent a hír, hogy az osztrák zöldeket az október 15-i választáson a mélybe taszító, saját listájával ellenben a parlamentbe bejutó Peter Pilz egy korábbi munkatársát állítólag 40 alkalommal verbálisan zaklatta, a politikus szombaton kiállt a sajtó elé, hogy tisztázza a vádakat.

Csakhogy szombaton a bécsi Falter beszámolt egy másik esetről is: 2013-ban az alpbachi értelmiségi fórumon

Peter Pilz több tanú jelenlétében tapogatta az Európai Néppárt egyik fiatal munkatársát. 

Hírdetés

„Először a karomat ragadta meg, aztán a másik kezével a nyakamnál, majd a mellemnél és a hátamnál járt. A feje is túl közel volt az enyémhez. Minden olyan gyorsan zajlott. Nem tudtam megmozdulni, nem tudtam levegőt venni, pláne nem védekezni. Hiszen nem számítok arra, hogy hirtelen agresszívan végigtapogatnak” 

– fogalmazott az érintett a Falternek.

„A listám által támasztott szigorú követelmények természetesen rám is vonatkoznak. Ezért a Falter-cikkben megjelentek miatt nem leszek tagja a következő parlamentnek. Másrészt mindent megteszek azért, hogy mindkét vádat tisztázzam. Bár nem ismerem az ügy részleteit, de vállalom a felelősséget”  

– fogalmazott Peter Pilz  


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »