Az osztrák kancellár kevesebb pénzt adna azoknak, akik nem simogatják eléggé a betolakodókat

Uniós elvárás, hogy Törökország teljes körűen betartsa a harmadik országok állampolgárainak visszafogadásáról szóló egyezményt – mondta Werner Faymann osztrák kancellár a Kurier című osztrák napilap vasárnapi számában megjelent interjújában.

A kancellár tájékoztatása szerint Törökország uniós vízumkönnyítésére külön cselekvési terv készült, ezért cserébe elvárják Törökországtól a "menekültek" visszafogadásáról szóló egyezmény betartását és az unió külső határainak védelmét.

Hírdetés

Ausztria nettó befizetőként hozzájárul, hogy más országokban emelkedjen az életszínvonal, most azonban azt kérjük, hogy ne hagyjanak minket magunkra a menekültkérdésben – hangsúlyozta a kancellár.

A politikus úgy vélte: uniós szolidaritásra van szükség. Javaslata szerint azok az országok, amelyek a "menekülthelyzet" megoldásában nem együttműködők, kevesebb uniós pénzből részesülnének. Nem fogjuk nézni, ahogyan kibújnak a kérdés rendezése alól – jelentette ki a szociáldemokrata vezető.

Faymann kifejtette azt is, hogy amennyiben a jövőben is szeretnék, hogy Ausztria exportja működőképes legyen, akkor nem lehet kerítéseket építeni, hiszen ez a szabad mozgás végét jelentené.

Már gyerekkorban át kell adni az értékeinket

A szociáldemokrata politikus úgy vélte, hogy békésen, tiszteletteljesen és Európa-szerte példamutatóan működik a "vallási közösségek közötti párbeszéd" Ausztriában.

Arról is beszélt, hogy minél kisebb korban kell elkezdeni az "értékek átadását" (lassan lehet, hogy akár szó szerint is – a szerk.). Az integráció szerinte az "egyenjogúságot" és az erőszak bármiféle formájának az elutasítását jelenti.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »