Az osztrák börtönökben a rabok többsége nem Ausztriában született

Ausztriában a börtönök tele vannak, a rabok többsége pedig külföldi. A tendencia alapján ráadásul egyre nagyobb arányban lesznek a külföldiek az osztrák börtönökben.

Az osztrák igazságügyi minisztérium adatai szerint 9038 fogvatartottal megteltek az osztrák büntetés-végrehajtási intézetek.

Az OE24 kiemeli és ijesztőnek nevezi, hogy 2017-ben a rabok 54 százaléka nem Ausztriában született. Ráadásul ez az arány folyamatosan nőtt az elmúlt években.

Az osztrák börtönökben ülők 46 százaléka osztrák állampolgár, 17,7 más EU tagállam állampolgára, 35,4 EU-n kívüli, míg 0,9 százalék állampolgárságát nem ismerni.

Érdekesség, hogy a fiatalkorúak számára kialakított intézetekben 70 százalék a külföldi származásúak aránya. Ez különösen figyelemreméltó annak tükrében, hogy hivatalosan csak az Ausztriában élők 15 százaléka külföldi, és a gyanúsítottak 39 százaléka nem osztrák.

Ez azt jelenti, hogy a bevándorlók sokkal súlyosabb bűncselekményeket követnek el, hiszen sokkal hosszabb időre ítélik el őket, mint az osztrákokat.

A cikk szerint egyébként a nagyjából 4500 külföldi rab 2017-es ellátása 200 millió euróba került.888.hu


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »