Az összes vendéget elrabolták az étteremből

Az összes vendéget elrabolták az étteremből

Egy étterem összes vendégét elrabolta egy fegyveres banda Mexikóban. A túszejtés az ország egyik turisták által kedvelt városában történt. Egyelőre nem tudni, hogy mit követelnek a 16 túsz szabadon engedéséért cserébe.

Elitétterem a mexikói Puerto Vallartában. A főleg turisták által látogatott helyre hétfőn éjjel fegyveresek rontottak be, buszokba kényszerítették a vendégeket és elrabolták őket. A helyi sajtó szerint a biztonsági őrök elmenekültek, amint meglátták a közeledő hét-nyolc fős bandát. A rendőrség nem tudja, pontosan hány embert ejtettek túszul, és azt sem, hogy miért. A hírek szerint a támadás előtt tizenhatan lehettek az étteremben.

„A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételeit elemzik. Együttműködünk a szövetségi kormánnyal és a helyi hatóságokkal is. Nem tolerálhatjuk az ilyen bűncselekményeket, dolgozunk az ügyön” – mondta Jalasico állam kormányzója.

Puerto Vallarta Mexikó egyik legkedveltebb turistacélpontja, sok amerikai tölti itt a szabadságát. A városban ugyanakkor a közép-amerikai ország egyik legveszélyesebb drogkartellje is jelen van.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »