Az összes kárpátaljai hágót lezárták az ukrán szélsőségesek – feltartóztatják az orosz rendszámú járműveket

Az összes kárpátaljai hágót lezárták az ukrán szélsőségesek – feltartóztatják az orosz rendszámú járműveket

Alsóvereckénél aktivisták több mint 50, a határ irányába tartó orosz rendszámú kamiont tartóztattak fel. Az akció február 11-én, azaz csütörtökön kezdődött, 16:30 körül.

Alla Hajatova, a UNIAN ukrán hírügynökség újságírója, aki a blokád szervezésében segédkezik, elmondta: jelenleg az összes kárpátaljai hágót lezárták, annak érdekében, hogy az Európába tartó orosz rendszámú gépjárművek ne mehessenek tovább.

Egy aktivista beszámolója Alla Hajatova YouTube-csatornájáról (ukrán nyelvű)

Hírdetés

(A videón látható fiatalembert egyébként úgy hívják, hogy Deák Tarasz…)

Az aktivisták azzal a követeléssel állítják meg az orosz rendszámú kamionokat, hogy forduljanak vissza és térjenek haza. „Nagyon udvariasan kérjük a gépjárművezetők megértését abban, hogy az orosz fél által folytatott háború alatt nem hagyhatjuk, hogy a megszálló állam gépjárművei és árui szabadon mozoghassanak az országunkban” – mondja az újságírónő.

Az akcióban, melyhez éjjel Lemberg megye, valamint Voliny megye is csatlakozott, az Izraelnek hűségesküt tevő (ál)Jobboldali Szektor, a jobbikosok és vármegyések likvidálásával fenyegető Kárpáti Szics "civil" szervezet, a kelet-ukrajnai harcok résztvevőinek egyesülete, a zsidó oligarcha által pénzelt, szadista Azov "önkéntes hadtest" és egyéb "civil" szervezetek (értsd: félkatonai bandák) és politikai erők vesznek részt.

(Kuruc.info – UNIAN nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »