Az Országház épületében lerománozták Márton Áront, Erdély szent életű püspökét

Az Országház épületében lerománozták Márton Áront, Erdély szent életű püspökét

Miközben Márton Áron születésének közelgő 120-ik évfordulója alkalmából Csíkszeredában és másutt szobrot állítanak a magyarok, Erdély szent életű püspökét az anyaországban lerománozzák. Emlékszünk még arra, hogy Gyurcsány Ferenc miként uszított a gúnyhatáron túli magyarok állampolgárságának megadása ellen, vagy Aranyszájú Szanyi Tibor miként románozta le a Nagyvárad környékéről hozzánk érkezett magyarokat. Ám nemrégiben egy „újságíró” az Országházban, nem messze a Szent Koronától tartott sajtótájékoztatón nevezte románnak az oláh megszállók által magyarsága és katolikussága miatt meghurcolt Márton Áront. Mi jöhet még ezután?

Az elmúlt évtizedekben a tótoktól megtanultuk, hogy Liszt Ferenc, Mikszáth Kálmán, Madách Imre és még sokan mások „szlovákok” voltak, a másik tolvajnép, az oláh meg váltig állítja, hogy Dózsa György és a kürtőskalács román. Jó másfél héttel ezelőtt viszont egy anyaországi – Lázár János szerint újságíró – az Országház épületében azt állította, hogy a szent életű Márton Áron, Erdély püspöke román. Az utóbbi állítás Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján hangzott el május 19-én, s jellemző a hazai sajtó többségének elkötelezett magyarellenességére, hogy az arcátlan, provokatív állítás hallatán Lázár Jánoson kívül senki nem tiltakozott, senki nem háborodott fel.


Márton Áron a székely szüleivel Csíkszentdomokoson (fotó: archív)

Az első világháború után Romániának ezüsttálcán odaajándékozott magyar országrészek magyarjai, székely magyarjai lerománozásának a csonka országban már hagyománya van, de mondhatnánk úgyis, hogy folklórrá „nemesedett”. Valahogyan úgy, mint a románoknál a lopás. Legutóbb egy ismert, mosdatlan szájú proli, Szanyi Tibor románozta le a Nagyvárad környékéről az anyaországba érkezett magyarokat. Szanyitól, Gyurcsánytól, a DK-tól, az MSZP-től és az őket támogató hígagyú proliktól már megszoktuk, hogy románozzák az elcsatolt területeken elő magyarokat. De legutóbb különös perverzitást adott ennek a jelenségnek, a lerománozásnak az, hogy mindez a nemzet szentélyében, a Szent Koronától alig néhány méterre hangzott el. A hangoztatója pedig – Lázár János szerint – „újságíró”, tehát a közhiedelem szerint az átlagnál műveltebb teremtménye az Istennek.

Az ominózus sajtótájékoztatón az állítólagos újságíró meglehetősen magyartalan megfogalmazással azt szerette volna megtudni Lázár Jánostól, hogy Ferenc pápa vajon mikor avatja szentté Mindszenty Józsefet: „A magyar Mindszenty József is húsz éve vár döntésre, és úgy tűnik, hogy a román Márton Áron már júliusban szentté választódik.” A botrányos megnyilatkozás után jó másfél héttel került hozzánk a videó, amely megörökíti, hogy Márton Áron lerománozásával egy anyaországi „újságíró” milyen szellemi és érzelmi szinten áll.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »