Az oroszok szerint Washington az ördöggel is kész szövetkezni

Ismét keményen bírálta az Egyesült Államok szíriai szerepvállalását az orosz külügy. Az USA szerint nincs miről tovább tárgyalni.

Hétfő esti közleményükben azt írják, Washington az ördöggel is kész paktumot kötni annak érdekében, hogy elérje a szíriai rezsim leváltását.
 
A közlemény szerint Washington annyira szeretné megvalósítani “régóta dédelgetett álmát”, hogy még a hírhedt terroristákkal is kész szövetségre lépni.
 
Washington felfüggesztette a tárgyalásokat a szíriai tűzszünetről az oroszokkal, utóbbiak szerint ha ezzel az ország ismét terroristák támadásainak célpontjává válik, akkor az USA lesz a felelős.
 
A Fehér Ház szóvivője, Josh Earnest reakciójában azt ondta: mindenkinek elfogyott a türelme az oroszokkal szemben, az Egyesült Államoknak és Oroszországnak már nincs miről beszélnie, ami tragikus.
 
Earnest utalást tett arra is, hogy az Egyesült Államok rendelkezésére álló leghatásosabb eszköz a szankció. Ezt az orosz média úgy értékelte, hogy Washington újabb szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben a szíriai helyzet miatt. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »