Az orosz motorosok már az unióban vammak

Az Éjjeli Farkasok bejutottak Európába. Mi Szlovákiában vagyunk már, és kedden Brünn felé vesszük az irányt, hogy csatlakozzunk a másik csoporthoz, amelynek sikerült Lengyelországon keresztül áthaladni
– mondta Andrej Bobrovszkij, a motorosok vezetője.

Magyar Menedék - Badiny

Hogy hogyan sikerült a motorosok egy részének Lengyelországot megkerülve bejutni az Európai Unió területére, Bobrovszkij azt felelte: Ez titok. Ebben a pillanatban a motoros konvojban húsz ember utazik, de a következő napokban az emléktúra további résztvevői csatlakoznak majd hozzájuk. Berlinbe érkezésükkor már várhatóan néhány százra emelkedik a számuk.

Már második alkalommal indultak el Moszkvából Berlin felé a múlt pénteken a második világháborúban aratott győzelem évfordulója alkalmából a Kreml-barát Éjjeli Farkasok motoros csoport tagjai, akik Fehéroroszországon, Lengyelországon, Szlovákián, Ausztrián és Csehországon áthaladva terveznek május 9-re eljutni a német fővárosba.

Az Éjjeli Farkasok motorosklub tagjainak az orosz külügyminisztérium segített a schengeni vízum beszerzésében, és az emléktúrára az ortodox egyház is áldását adta. Alekszandr Zaldosztanov, a farkasok elnöke azonban nem vehet rész a vonuláson, mert az EU-szankciók őt személyesen is érintik, ezért nem kaphatott beutazási engedélyt.

A lengyel határrendészet a fehérorosz-lengyel határon megtagadta a beutazást néhány olyan motorostól, aki EU-s útlevéllel rendelkezett. Négyen szlovák, ketten német útlevéllel jöttek, egynek pedig érvényes vízummal ellátott orosz útlevele volt. A lengyel határrendészet sajtótitkára közölte: a beutazási tilalom indoka az állam közrendjének és biztonságának veszélyeztetése. Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter ugyanakkor csodálkozásának adott hangot, hogy a lengyel határrendészet nem engedett be az országba EU-s útlevelet felmutató embereket.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »