Az orosz Aerospace Force megsemmisítette az Iszlám Állam hadügyminiszterét

Az orosz Aerospace Force megsemmisítette az Iszlám Állam hadügyminiszterét

Gulmurod Halimov, akinek forintra átváltva  830 milliót ér meg a megsemmisítése.

Az Iszlám Állam egy parancsnoki központja és egy kommunikációs központ megsemmisült negyven fegyveressel együtt Deir ez-Zor szírváros közelében, köztük az terrorszervezet hadügyminisztere, Gulmurod Halimov.

A Deir ez-Zor városa közelében lévő orosz hadihajók műholdas kapcsolattal irányították a  precíziós támadást.

A megsemmisített martalócvezérek között van,  Emir Deir ez-Zor Abu Muhammad al-Shimali, aki a pénzügyekért és az újoncok toborzásáért volt felelős.

Halimov volt a Tádzsik Belügyminisztérium különleges erők parancsnoka volt és 2015 májusában, hat katonájával együtt csatlakozott az IÁ-hoz. Miután Abu Omar al-Shishani-t megölték, Khalimov lett az IÁ hadügyminisztere.

Hírdetés

Az orosz védelmi minisztérium szerint 2017. szeptember 5-én különböző forrásokból érkezett információ, hogy az IÁ parancsnokai Deir ez-Zor külvárosában álcázott parancsnoki központot működtetnek.

Az orosz Aerospace Force tudta, hogy gyorsan kell cselekedniük,  még több információt gyűjtöttek és további felderítést hajtottak végre a célok pontosabb meghatározása érdekében.

Az orosz hadihajók  irányításával Szu-34-es és Szu-35-ös gépek szálltak fel a szír Hmeimim légibázisról, és precíziós bunkerrombolóbombákkal törölték a földről a megadott célpontot.

© Valeriy Sharifulin / TASS

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »