Az Origó szerint Simicskát is lehallgatta az Index tulajdonosa

Beosztottai és munkatársai mellett Simicska Lajos nagyvállalkozót, a Magyar Nemzet tulajdonosát is lehallgatta Spéder Zoltán, az Index tulajdonosa – tudta meg az Origó. Információik szerint ez azokból a felvételekből derült ki, amelyeket még a vállalkozónál tartott házkutatásokon foglaltak le a hatóságok. Azt is tudni vélik, nem igaz, hogy Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések is szerepelnek azokon az adathordozókon, amelyeket a házkutatások során foglalt le a rendőrség Spédernél.

Spéder Zoltán lakásán még június közepén tartottak házkutatást. A hatóságok az FHB és az állami cégek kapcsolatáról kerestek iratokat, mivel feltételezéseik szerint  ezeken az ügyleteken milliárdokat vesztett az állam. A tranzakciókat kormánydöntések és tanácsadói értékelések előzték meg, a nyomozók ezért most azt keresik, hogy megtévesztették-e kozmetikázott adatszolgáltatással a döntéshozókat – írta a Figyelő.

Eltűnt, majd megkerült autó

A Spédernél tartott házkutatással egy időben tűnt el az Index-tulajdonos autója. A hvg.hu szerint június 8-án látták utoljára, amikor – szabályosan – leparkoltak vele a pesti alsó rakparton. Pontosan azon a napon, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott és adathordozókat foglalt le Spéder érdekeltségeinél. Az autó később megkerült, és jelenleg is a Nemzeti Nyomozó Iroda birtokában van.

Egybeesés

Érdekesség, hogy a Magyar Nemzet pont azon a napon közölte azt a hírt, hogy Simicska Lajos egy zártkörű vezetői értekezleten kijelentette: nem engedhető meg, hogy az Index a kormánypárt érdekkörébe kerüljön, amikor a Spédernél lefoglalt hangfelvételekről írt. Azóta egyébként a lap nem közölt újabb információkat az Index-tulajdonosnál talált anyagokról.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »