Az öreg Bush Clintonnéra szavaz

Idősebb George Bush volt amerikai elnök nem pártjának jelöltjére, Donald Trumpra fog szavazni a novemberi amerikai elnökválasztáson, hanem a demokrata párti riválisára, Hillary Clintonra – szivárgott ki egy másik politikusdinasztia, a Kennedy család berkeiből.

A 92 éves Bush – akinek a fia, George W. Bush is amerikai elnök volt – eddig nem akart állást foglalni a Fehér Házért folyó versenyről, ami önmagában is annak volt a jele, hogy nincs ínyére a republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump – írta a Politico. Azt, hogy utódjának, Bill Clintonnak a feleségére fog voksolni, Kathleen Hartington Kennedy Townsend, Maryland volt helyettes kormányzója, a 48 éve meggyilkolt Robert F. Kennedy szenátor egyik lánya szivárogtatta ki.

Townsend hétfőn a Facebook-oldalán fényképet jelentetett meg, amelyen kezet fog az idősebbik Bush-sal, a fotóhoz csatolt szövegben pedig azt írta: "Az elnök azt mondta nekem, hogy Hillaryra fog szavazni!". Townsend ezt megerősítette a Politicónak adott telefonos interjúban. Azt mondta, hogy hétfőn Maine-ben találkozott a volt elnökkel, aki elárulta neki, hogy a demokrata jelöltre adja majd voksát.

Bush szóvivője, Jim McGrath azonban kitérő választ adott az erre vonatkozó kérdésre. Az elnök szerinte ötven nap múlva magánemberként fogja leadni saját szavazatát, és addig nem mond véleményt az elnökválasztási kampányról.

George Bush és a volt first lady, Barbara Bush távol tartja magát a politikai vitáktól azóta, hogy az év elején mindketten részt vettek a másik fiuk, Jeb elnökjelöltségért folytatott sikertelen kampányában. Sokatmondó azonban, hogy sem George Bush, sem az azonos nevű fia – aki nyolc éven át volt amerikai elnök – nem vett részt a nyári clevelandi konvención, amelyen Donald Trumpot hivatalosan a Republikánus Párt elnökjelöltjévé választották.

A Politico felidézte, hogy mindkét Bush-kormányzat számos egykori magas beosztású illetékese bejelentette már, hogy Clintont támogatja a botrányos megjegyzéseiről és vehemenciájáról ismert Trump ellenében.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »