"Az ördögbe! Rossz nap ez Európa számára"

 

Csalódottságának adott hangot péntek reggel a német alkancellár arra a hírre reagálva, hogy – az egyelőre nem végleges adatok szerint – a brit lakosság többsége a kilépésre szavazott az EU-tagságról előző nap rendezett népszavazáson. “Az ördögbe! Rossz nap ez Európa számára” – írta Sigmar Gabriel, a Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa a Twitteren.

“Figyelmeztető lövés”

“Figyelmeztető lövésként” értékelte péntek reggel az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke, hogy a nem végleges adatok szerint a brit lakosság többsége a kilépésre szavazott a szigetország európai uniós tagságáról előző nap rendezett népszavazáson. Elmar Brok kereszténydemokrata (CDU) német politikus a ZDF német közszolgálati televízió Morgenmagazin című műsorában úgy fogalmazott, a referendum kimenetele “figyelmeztető lövés kell, hogy legyen a tagállamok kormányainak”.

“Olyan Európát kell végre építenünk, amelyet az európai polgárok elvárnak” – tette hozzá Elmar Brok, aki határozottan állást foglalt a britek távozásával kapcsolatban, “a kívül, az kívül” – mondta. Megjegyezte azt is, hogy a legfontosabb most elejét venni a hasonló kezdeményezéseknek. Szerinte a brit népszavazás kiírása elhibázott döntés volt, amelyért “nagy árat kell fizetni”.

A német politikus személyesen David Cameron brit kormányfőt tette felelőssé a bennmaradás-pártiak várható vereségéért. “Nincs is min csodálkozni, hisz David Cameron már tíz éve azt mondogatja, milyen rossz is Európa” – vélekedett.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »