Az Orbán-kormány idő előtti lemondását vízionálják

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok, MLP) azt kérdezi Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy lemond-e a kormánya abban az esetben, ha érvénytelen és eredménytelen lesz az októberi kvótareferendum, vagy az igen szavazatok kerülnek többségbe.

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, arra is választ várnak a kabinettől, hogy milyen következményeket vár egy érvényes népszavazástól. Ez a referendum ugyanis csupán véleménynyilvánításról szól, nem lesz közjogi hatása sem az Országgyűlésre, sem az Európai Unióra – fejtette ki, jelezve, ezért gondolják úgy, hogy a kabinet pusztán saját népszerűségét akarja növelni a voksolással.

A Liberálisok ügyvivője úgy fogalmazott, az adófizetők milliárdjaiból finanszírozott „gyűlöletkampány” eredményeként az emberek többsége fél azoktól a valódi menekültektől, akiktől nem kellene.

Bősz Anett hazugságnak nevezte a kormány állítását, hogy Magyarországnak egy városnyi illegális bevándorlót kellene befogadnia, hiszen szerinte az európai közösség pusztán azokkal szemben fejezné ki szolidaritását, akik alávetik magukat a regisztrációnak, továbbá hitelt érdemlően bebizonyosodik róluk, hogy jogosultak a menekültstátuszra és nem veszélyeztetik az európai polgárok biztonságát.

Az MLP továbbra is azért kampányol, hogy a választók vegyenek részt a referendumon és szavazzanak igennel – mondta Bősz Anett, aki szerint ezzel az emberek véget vethetnek a félelemkeltésnek és világosan letehetik a voksukat Európa mellett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »