Az olasz hatóságok őrizetbe vették a Marseilles-ben késelő mohamedán állat egyik testvérét

Az olasz terrorizmusellenes nyomozó-igazgatóság (Digos) őrizetbe vette Ahmed Hanadzsinak, az október elsején Marseilles-ben késeléses merényletet elkövetett tunéziai férfinak az egyik fivérét Ferrara városában – közölték az olasz hatóságok vasárnap.

Anis Hanadzsi ellen a francia hatóságok a merénylet után nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az Emilia-Romagna tartománybeli Ferrarában szombaton történt hatósági akcióról a Digos semmilyen információt nem bocsátott ki. Olasz sajtóértesülések szerint a férfi a testvére által Marseille-ben elkövetett merénylet után hagyta el Tunéziát, hajóval átkelt Szicíliába, majd innen eljutott Ferraráig.


Az épp aktuális Ahmed áldozatai, Laura és Mauranne unokatestvérek voltak – 21 és 20 évet élhettek

Ahmed Hanadzsi másik két fivérét, Emma és Anouar Hanadzsit Tunéziában vették őrizetbe. Ezt a tunéziai hatóságok közölték, de olasz sajtókommentárok szerint az a bejelentés nem vehető biztosra.

A 30 éves Ahmed Hanadzsi egy héttel ezelőtt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál késelt meg két nőt “Allah akbar!” kiáltással. (A "két nő" egy 20 és egy 21 éves lány volt. Az egyiknek elvágta a torkát, a másiknak felvágta a hasát a barbár mohamedán állat – a szerk.) A férfit járőröző katonák lelőtték. Mint kiderült, Ahmed Hanadzsi 2008 és 2014 között a közép-olaszországi Aprilia városában egy olasz nővel élt házasságban. Utoljára késő tavasszal járt Apriliában. Az olasz hatóságok kezdetben Anouar Hanadzsit keresték, mivel úgy értesültek, hogy Apriliában vagy Róma térségében tartózkodik.

Az olasz hatóságok Ahmed Hanadzsi olasz exfelesége ellen is vizsgálatot indítottak terrorizmus pártolása címén. A nő jelenleg volt férje tunéziai szülővárosában él.

(MTI)

Már 2005-ben kiutasították a terroristát, de nem volt nála igazolvány, ezért inkább szabadon engedték

Marseille-i Allahu akbar: hét különböző személyazonossággal bűnözve kapták már el, mielőtt gyilkolt

Allah akbarozó férfit puffantottak le Marseille főpályaudvarán – késsel támadt az utasokra, két nőt meggyilkolt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »