Az NBC hírhamisítója vezette a Clinton-Trump vitát

2015 őszén egy héten át tudósított Magyarországról az NBC Nightly News házigazdája, Lester Holt és riportere, Richard Engel. Mint annak idején a vigyazo.blog.hu megírta a páros arról híresült el, hogy ők terjesztették el azt a hírt, miszerint a Magyarországra érkezett menekültek “hosszú és kegyetlen 100 mérföldes menetelés” után jutottak el Bécsbe.

Az NBC azt követősen sem helyesbített, amikor több százan jelezték, hogy a hír hamis. A Magyarországot rágalmazó riporter sem kért bocsánatot, tovább gyártotta a lejárató riportokat. Holt szeptember 26-án este a Hillary Clinton – Donald Trump televíziós vita műsorvezetőjeként tűnt fel, írja a cikkében a vigyazo.blog.hu.

Lester Holt és Richard Engel tényként írtak a soha meg nem történt 100 mérföldes gyalogmenetről:

Lester Holtnak az elnökjelölti vitán való teljesítményéről sokat elárul, hogy az elvileg semleges műsorvezető hatszor kérdezett vissza Donald Trumptól, míg Hillary Clintotól egyszer sem. Miközben Trumpot az adóigazolásairól, Obama születési igazolásáról és az iraki háború támogatásáról faggatta, Clintonnal egyetlenkérdést sem tett fel az email-botrányról, a Clinton Alapítványt ért befolyásolási vádakról vagy Bengáziról.

lester_holt


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »