Az MSZP nem szavazza meg a fideszes csapdát

A Fidesz-kormány jogtipró javaslatait ismét árukapcsolásban nyújtotta be társadalmilag fontos, MSZP által is szorgalmazott ügyekkel. E számtalanszor előadott aljas politikai színjáték lényege, hogy a fontos ügyek elárulójaként mutathassák be azokat, akik elutasítják a Fidesznek a jogállamot tovább romboló törvénymódosításait – kezdi közleményét a Magyar Szocialista Párt, amelyben elmagyarázza, hogy a parlament keddi ülésén miért nem szavaznak meg kétharmados törvényeket.

Az egyik ilyen bújtatott jogszabály az állami és közszolgáltatást nyújtó intézmények minden műszaki adatát 30 évig titkosító rendelkezés. Ezt az anonim SIM kártyák a bűnözőket, terroristákat kiszolgáló illegális piacának felszámolásáról szóló törvényben rejtették el. Míg utóbbival egyetértenek a szocialisták, addig az állami titkolózás miatt sehogyan sem támogatják a beadott javaslatot. 

Ugyanígy nem szavazzák meg a szocialisták a Honvéd Egészségpénztár tagjainak kártalanítását megalapozó törvénymódosítást: bár másfél éve kérik, hogy történjen meg a rendezés, itt az a trükk, hogy a visszaélésszerű jogkorlátozásokra lehetőséget adó új különleges jogrendi szabályok is bekerültek a saláta törvénybe. Az MSZP módosító javaslatot nyújtott be, hogy csak a Honvéd Egészségpénztár tagjainak kártalanításáról szavazzanak.

Egyetlen valóban ellenzéki párt sem engedheti, hogy a Fidesz fontos társadalmi ügyeket túszul ejtő, de valójában jogtipró törvényekkel zsarolja! Ezért az MSZP nemet mond a Fidesz álságos kétharmados törvényeire – zárják közleményüket.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »