Az magyar Országház népszerűbb, mint az Akropolisz vagy a Notre-Dame

Európában a córdobai nagymecset a legnépszerűbb nevezetesség, míg a világon a kambodzsai Angkor Wat. A magyar Országház pedig sok klasszist lepipált a TripAdvisor legfrissebb listáján.

 

A magyar Országház épülete a hetedik legnépszerűbb látnivaló lett a TripAdvisor legújabb ranglistáján. Az amerikai utazási oldal a sorrendet egy algoritmus segítségével állítja fel, amely az elmúlt 12 hónap több millió felhasználói véleményét veszi figyelembe minőség és mennyiség szerint egyaránt.

 

Az Országház olyan nevezetességeket utasított maga mögé Európában, mint a párizsi Notre-Dame-székesegyház vagy az athéni Akropolisz. A világranglistán a 14. lett a budapesti épület, és megelőzte például Rio de Janeiro jelképét, a Megváltó Krisztus szobrát, a dubaji Burdzs Kalifát, valamint Sydney híres operaházát is.

 

Egy romváros a lista élén

 

A világ legnépszerűbb nevezetessége a kambodzsai Angkor Wat lett, amely 2015-ben már elnyerte ezt a címet, tavaly azonban a harmadik helyre szorult vissza. Angkor volt a központja az időszámításunk szerinti 9. és 12. század között virágzó khmer birodalomnak, de hindu és buddhista emlékeket egyaránt bőven lehet ott találni. A 13. század után a sorozatos sziámi (thai) támadások miatt fokozatosan kiürült. Az elfeledett város “felfedezését” Henri Moulhot francia felfedezőnek tulajdonítják, aki 1860-ban járt ott, és könyvet is írt róla.

 

Fotó: telegraph.co.uk

 

Hírdetés

 A világ 10 legnépszerűbb nevezetessége

 

Angkor Wat, Siem Reap, KambodzsaZájed sejk mecset, Abu-Dzabi, Egyesült Arab EmírségekCórdobai nagymecset (Mezquita), Córdoba, SpanyolországSzent Péter-bazilika, VatikánTádzs Mahal, Agra, IndiaVérző Megváltó temploma, Szentpétervár, OroszországNagy fal Mutienjünél, Peking, KínaMachu Picchu, PeruPlaza de España, Sevilla, SpanyolorszáDuomo di Milano, Milánó, Olaszország

 

Európában a ranglista élére a córdobai nagymecset/katedrális, azaz a Mezquita került. A elnevezési bizonytalanság amiatt van, mert 2006-ban a katolikus egyház a saját tulajdonaként jegyeztette be a földhivatalban az UNESCO világörökségi listáján szereplő komplexumot. A kritikusok ugyanakkor azzal vádoljál az egyházat, hogy kisajátítja magának a műemléket, és elhomályosítja annak iszlám múltját.

 

Fotó: Pinterest

 

A 10 legnépszerűbb nevezetesség Európában

 

Córdobai nagymecset/katedrális (Mezquita), Córdoba, SpanyolországSzent Péter-bazilika, VatikánVérző megváltó temploma, Szentpétervár, OroszországPlaza de España, Sevilla, SpanyolországDuomo di Milano, Milánó, OlaszországEiffel-torony, Párizs, FranciaországOrszágház, Budapest, MagyarországNotre-Dame-székesegyház, Párizs, FranciaországBig Ben, London, Egyesült KirályságAkropolisz, Athén, Görögország

 

Forrás: tripadvisor.com/origo.hu

Nyitókép: TripAdvisor

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »