Az Iszlám Állam megfenyegette Magyarországot

Az Iszlám Állam megfenyegette Magyarországot

A Washington Times internetes hírportál információi szerint az Iszlám Állam (IÁ) a közösségi médián keresztül azt üzente, hogy a brüsszeli merényletek csak a kezdetét jelentik az Európát érintő terrortámadásoknak. Az al-Wafa dzsihadista médiaszervezet írásaiban az IÁ az Egyesült Államokon kívül több európai országot is megfenyegetett, köztük név szerint említik Magyarországot is.

 

Az al-Wafa hangsúlyozza, nincsenek kivételek, egész Európa fenyegetés alatt áll.

 

Az al-Wafa cikkének főcíme, „Amerika, te vagy a következő”. Az Egyesült Államok része annak a koalíciónak, amely az IÁ kalifátusának iraki és szíriai területeit módszeresen bombázza, és ennek eredményeképpen az IÁ komoly területeket veszített el.

 

Ma Brüsszel, holnap Portugália és Magyarország

 

Az al-Wafa további írásaiban azt írja, „Ma Brüsszelre és repterére sújtottunk le, holnap akár Portugália vagy Magyarország is sorra kerülhet”. A Washington Times szerint a terroristák a két ország megemlítésével nem arra céloztak, hogy ők lennének az IÁ kifejezett célpontjai, hanem hogy nincs olyan európai nemzet vagy főváros, amely biztonságban lenne az IÁ támadásaitól.

 

A cikk dzsihadista szerzői azt írják: „Ők (a brüsszeli merénylők, szerk. megj.) azt mondták Belgiumnak: ma bombákkal, robbanóövekkel és fegyverekkel jövünk el hozzátok, és mi koporsókban küldünk titeket a pokolba. Igen, a mindenható Allah segítségével lesújtunk rátok a klubokban, a stadionokban, az iskolákban és az egyetemeken, földön és tengeren és mindenhol. Célba vesszük a hadsereget, a rendőrséget, nőket és férfiakat, időseket és gyermekeket. Senkit sem kímélünk közületek”.

 

Az IÁ az elmúlt hetekben számos robbantásos merényletet követett el, többnyire keresztény célpontokat választanak. Pakisztánban a húsvétvasárnapi öngyilkos robbantásos merényletnek több mint 70 halálos áldozata volt.

 

Továbbra is nagy a terrorveszély

 

Robert Maginnis nyugalmazott katonatiszt és terrorizmus-szakértő szerint a brüsszeli és párizsi események Londonban is megtörténhetnek. Szerinte Európa számára kockázatot jelenthet a több száz Irakból és Szíriából visszatérő, az IÁ oldalán harcoló egyébként európai állampolgár, valamint az Európába érkezett muzulmán népesség között elvegyülő terroristák csoportja is.

 

 

Washington Times

Nyitókép: washintontimes.com/archív felvétel


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »