Az Iszlám Állam fenyegetése: ma Brüsszel, holnap akár Magyarország

Ma Brüsszel és a repülőtere, holnap akár Portugália vagy Magyarország kerülhet sorra – jelentette be az Iszlám Állam médiaszervezete, az al-Wafa, írja a Washington Times.

A dzsihadista terrorszervezet a közösségi médián keresztül tudatta, hogy a március 22-ei, brüsszeli támadások csak a kezdet volt, és újabb merényletekre számíthat Európa és Amerika.

Az Egyesült Államoknak azt üzenték: nem felejtik el az Irak megszállásakor „megerőszakolt szüzek sikoltásait”, ezért Allah segítségével fognak bosszút állni. A San Bernardinó-i lövöldözésre utalva kilátásba helyeztek hasonló támadásokat is: amerikai születésű támadóból „akár tízet küldenek Amerikára”.

A Washington Times cikke szerint a terroristák az elfogott nőket rabszolgának adnák el, a gyerekeket pedig katonáknak képeznék ki a hazájuk ellen.

Szakértők szerint Magyarország és Portugália nem tartozik az Iszlám Állam főbb célpontjai közé, üzenetüket csak félelemkeltésnek használják, hogy Európa lakosai sehol se érezhessék magukat biztonságban.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »