Az Istenek eredete – Göbekli Tepe

A Figyelők temploma és az Éden felfedezése – Az emberiség 12.000 éves szentélye.

A kötet a Göbekli Tepe-i megalitikus komplexum felderítésével foglalkozik, azzal, hogy kik építették, és hogyan táplálta a civilizáció megalapításával kapcsolatos legendákat.

• Részletes leírást ad Göbekli Tepe elrendezéséről, architektúrájáról, valamint a lenyűgöző faragványairól;
• Felderíti, hogyan építették fel válaszul egy globális kataklizmára;
• Elmagyarázza, hogy az Énok könyvének Figyelői és a sumér hagyományok Anunnaki istenei hozták létre;
• Feltárja az Édenkert maradványainak helyét ugyanabban a térségben…

A törökországi Göbekli Tepének az utolsó jégkorszak végén épült rejtélyes kőtemplom-együttese az egyik legnagyobb kihívás a 21. század archeológusai számára. Épp 7000 évvel régebbi, mint a Nagy Piramis és Stonehenge, különös épületei, és a T-alakú monolitok alkotta gyűrűi, melyeket 10-15 tonna tömegű kövekből építettek, a kifinomultság és művészi hozzáértés olyan szintjét mutatják, melynek nem akadt párja az ókori világ nagy civilizációinak, a suméroknak, az egyiptomiaknak és a babilóniaknak a megjelenéséig.

Göbekli Tepére és a környező lelőhelyekre tett utazásairól szóló feljegyzéseiben Andrew Collins részletesen ír az elrendezésről, az architektúráról, a jégkori állatokat és emberi állatokat ábrázoló kiváló faragott domborművekről, melyeket ma a világ legrégebbi kőépítészeti emlékeként elismert 12 000 éves megalit-komplexumban találtak.

Felkutatja, hogyan építették fel válaszul egy globális kataklizmára – a bibliai Nagy özönvízre, és elmagyarázza, hogyan szolgált átjáróként és térképként az égi világhoz, az első teremtés helyéhez, melybe a Hattyú konstelláció egyik fényes csillagán át lehetett bejutni. Leleplezi, hogy akik a felépítése mögött álltak, azok az Énok könyvének Figyelői, és a sumér hagyomány Anunnaki istenei voltak.

Hírdetés

Leleplezvén Göbekli Tepe alapvető szerepét a civilizáció felemelkedésében, Collins rámutat arra, hogyan kapcsolódik ez az emberiség megteremtéséhez az Édenkertben, valamint a titkokhoz, melyet Ádám adott tovább fiának, Sétnek, a setiták elnevezésű angyali nép megalapítójának.

Az Ádám kincseinek legendás barlangja utáni kutatás közben a szerző felfedezi az Édenkertet, és az Élet Fájának maradványait ugyanabban a szent térségben, ahol ma Göbekli Tepe feltárása folyik.

*
A „Göbekli Tepe – Az Istenek Eredete” című ezen kiadványt a törökországi Göbekli Tepe-i megalitikus komplexum iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk. Rámutatva, hogy kik építhették, hogyan táplálta és táplálja a civilizáció megalapításával és felemelkedésével kapcsolatos legendákat…
*

KAPHATÓ, RENDELHETŐ!

Kiadó: Angyali Menedék


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »