Az ISIL terroristái a nyílt utcán vadászták volna le a németeket

Az iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet tíz harcosának kellett volna merényletet elkövetnie a németországi Düsseldorf belvárosában, derült ki egy Franciaországban őrizetben lévő gyanúsított vallomása alapján – jelentette a Der Spiegel.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az eredeti tervek szerint a csoport Németországban tartózkodó három tagján kívül további harcosoknak kellett volna még Németországba menniük. Így összesen tízen hajtottak volna végre terrortámadást az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi székhely központjában.

Az elképzelés az volt, hogy a belváros egy forgalmas útján ketten robbanóövvel öngyilkos merényletet követnek el, és a többiek igyekeznek minél több járókelőt megölni lőfegyverekkel és robbanószerkezetekkel.

A német hatóságok a február elején tett vallomás alapján indítottak nyomozást, és csütörtökön vették őrizetbe a három, Németországban tartózkodó feltételezett terroristát, mert úgy értesültek, hogy egyikük Dél-Európába akar utazni, és aggódtak, hogy szem elől tévesztik, vagy az illető újabb harcosokat hoz vissza magával Németországba.

A Süddeutsche Zeitung pénteken azt írta, hogy a támadás tervéről beszámoló szíriai állampolgárságú, 25 éves férfi azért fordult a hatóságokhoz Franciaországban, mert megbánta, hogy az IÁ szolgálatába szegődött és nem akarta, hogy lányának egy terrorista legyen az apja.

Németország tele van terroristákkal

Más német lapok pénteken egybehangzóan arról számoltak be, hogy a három másik szíriai állampolgár menedékkérő státusban volt Németországban és menedékkérőket befogadó állomásokon vették őrizetbe őket.

A szövetségi legfőbb ügyészség mintegy 120 eljárást folytat a szíriai polgárháborúval összefüggésben terrorista szervezetben viselt tagság vagy terrorista szervezet támogatásának gyanúja vagy vádja miatt. Ezeknek az eljárásoknak több mint 180 gyanúsítottjuk, illetve vádlottjuk van.

magyar idők


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »