Az iráni merénylő afgán csókosát természetesen szabadlábra helyezték

A müncheni TERRORCSELEKMÉNY elkövetőjének őrizetbe vett barátja tudhatott a vérengzés tervéről – közölték a nyomozás vezetői hétfőn a bajor tartományi fővárosban. Az ámokfutó vasárnap este őrizetbe vett 16 éves afgán állampolgárságú barátja egy mobiltelefonos azonnali üzenetküldő szolgáltatással folytatott üzenetváltás rekonstrukciója alapján valószínűleg találkozott az TERRORISTÁVAL a lövöldözés helyszínének közelében röviddel a vérengzés kezdete előtt.

Valószínűleg azt is tudta, hogy az ámokfutónak van egy lőfegyvere. Mindennek alapján feltételezhető, hogy “tudott valamit” a tervezett vérengzésről – mondta a BESZÉDES NEVŰ Thomas Steinkraus-Koch müncheni ügyész.

A terrorista barátja a péntek esti lövöldözés után önként jelentkezett a rendőrségnél. Azért vették őrizetbe, mert tanúvallomásában ellentmondásokat mutattak ki. Megállapították, hogy megpróbálta törölni telefonjáról az üzenetváltást. Bűncselekmény feljelentésének kötelezettsége elmulasztásával gyanúsítják, és hétfőn kezdeményezték előzetes letartóztatását, arra hivatkozva, hogy bizonyítékok megsemmisítésével nehezítheti a nyomozást. Azonban a letartóztatási parancs kiadásáról döntő bíróság elutasította az ügyészség indítványát, mert nem találta megalapozottnak a gyanút, így szabadlábra helyezték.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »