Az Interpol elutasítja Kijev legtöbb kérelmét Janukovics ügyével kapcsolatban

Kijev kérelmeinek többségét a volt ukrán elnök, Viktor Janukovics ügyeivel kapcsolatosan az Interpol elutasítja – jelentette ki a Legfőbb Ügyészség különleges vizsgálati osztályának vezetője, Szerhij Horbatyuk.

„Az Interpol kérelmeinket vagy elutasítja, vagy pedig figyelmen kívül hagyja és nem is válaszol rájuk. Már egy fél éve áll náluk mozdulatlanul a Mezsigorjével (az ex-államfő lucusrezidenciája) kapcsolatos kérvény, a Szuhopucsja ügy (a volt elnök könyve kiadásáért járó törvénytelen jutalék kifizetése), és semmi reakció.  A volt ukrán elnök nemzetközi keresésére engedélyt csak néhány üggyel kapcsolatosan adtak.” – jelentette ki Horbatyuk.

Szavai alapján az Interpol elutasította Kijev több kérelmét, amelyben gyanúsítottként tüntették fel Viktor Janukovicsot a 2014-es kijevi tüntetések során történt bűncselekményekben való részvételéért – írja a RIA Novosztyi.

„Az Interpol döntésére gyakorlatilag nem lehet hatással lenni. Az alapszabályban nincs leírva, hogy hogyan kell a döntés ellen fellebbezni. Leveleket is küldtünk nekik. Először is, hogy magyarázzák meg, miért utasítják el a kérelmeket. Másodszor, gyorsítsák meg a nemzetközi keresésre beadott kérelmünkkel kapcsolatos eljárást, ami már egy éve az Interpolnál van.” – tette hozzá Horbatyuk.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Interpol, Viktor Janukovics, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »