Az IMF követelménye alapján Ukrajnának be kell fejeznie a szociális juttatásokban részesültek személyi igazoltatását

Ukrajna pénzügyminisztériumának 2016 végéig be kell fejeznie a szociális juttatásokban, valamint a nyugdíjakban részesültek személyenkénti igazolását. Erről az Ukrajna és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között megkötött memorandumban olvashatunk – írja a Mignews.

A dokumentumban azt is megjegyezték, hogy szükség van egy progresszív szociális segélyrendszerre, valamit a hasonló céllal működő programok összevonására.

A memorandum alapján az ukrán félnek csökkentenie kell a szociális biztosítási alapok költségeit is.

Vitalij Sapran, az ukrán pénzügyi elemzők végrehajtó bizottságának a tagja elmondta, hogy mivel is járna Ukrajna számára a nyugdíjreform elvetése. Szavai alapján, ha ez nem valósulna meg, akkor a munkaképes és a nyugdíjas lakosság közötti arány rohamosan csökkenni fog.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az IMF követelményei miatt elvesztheti szuverenitását UkrajnaRozenko elmondta mikorra várható a nyugdíjkorhatár emelésePolitológus a nyugdíjreformról: az ukrán kormány félrevezeti a népetRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: IMF, Nemzetközi Valutaalap, IMF-hitel, Ukrajna, nyugdíj, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »