Az IKSZ tiltakozott az Uber betiltása ellen – képviselőjük megszavazta

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség saját képviselőjét sem tudta rávenni, hogy az Országgyűlésben képviselje a szervezet álláspontját. 

Hollik István 2012-től három éven volt az IKSZ elnöke, tavaly szeptemberben került be az Országgyűlésbe az MNB felügyelőbizottságába katapultáló Papcsák Ferenc helyére. Hétfőn pedig megszavazta az Uber betiltását – holott az ifjú kereszténydemokraták pár héttel ezelőtt még homlokegyenest ellenkező véleményen voltak. 
 
Az IKSZ elnöke, Nacsa Lőrinc június 4-i sajtótájékoztatóján arra kérte a kormányt, „hallgassa meg a fiatalok véleményét”, és
 

„adja meg a választás szabadságát azzal,
hogy az Uber továbbra is működhet Magyarországon.” 

 
Hétfőn aztán a frakciófegyelem kiütéses győzelmet aratott az elvhűség felett: a mobil applikáció betiltását Hollik is támogatta – holott az IKSZ-nek nem csak egykori vezetője, de a mai napig tagja is. Az Alfahír kérdésére a szervezet azt válaszolta: a képviselő jelenleg nem tölt be tisztséget náluk, de továbbra is tag. A jelek szerint a “választás shzabadsága” nem csak az Uber felhasználóinak nem jár, de a klormánypárti képviselőknek sem.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »