Az igazság hangja: Rasszista feketékről beszélt New York korábbi polgármestere

A négerekkel való egyenlő bánásmódért küzdő, Fekete életek számítanak nevű civil mozgalom természeténél fogva rasszista – vélte a CBS amerikai televíziónak vasárnap adott interjújában Rudy Giuliani, aki New York republikánus polgármestere volt nyolc éven keresztül.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az egykoron az elnökjelöltségért is versengő Giuliani élesen fogalmazott, s kijelentései nagy visszhangot keltettek, szinte valamennyi jelentős amerikai médium foglalkozik velük. A volt polgármester ugyanis az egyedüli politikus, aki nyíltan “lerasszistázta” a polgárjogi mozgalmat, amelyet értek ugyan bírálatok az elmúlt napokban, de senki nem minősítette fajgyűlölőnek.

Rudy Giuliani szerint az afrikai gyökerű amerikaiaknak “el kell magyarázniuk, hogy mit és hogyan tesznek a saját közösségeiken belül a bűnözés ellen”.

“Ha meg akarod védeni a fekete életeket, akkor nemcsak a rendőrségtől kell megvédened ezeket a fekete életeket” – fogalmazott Giuliani. Szerinte ritkán fordul elő, hogy rendőrök afroamerikaiakat gyilkolnak meg, de ha előfordul, akkor nagyon nagy sajtófigyelmet kap, miközben a feketék egymás közti erőszakjáról alig esik szó. “Chicagóban minden tizennegyedik órában” előfordul feketék egymás elleni erőszakos cselekménye – állította a volt polgármester.

Ha én fekete apa volnék

Majd leszögezte, hogy szerinte az afroamerikaiaknak arra kellene tanítaniuk a gyermekeiket, hogy tiszteljék a rendőröket, és kerüljék az erőszakot a saját közösségeikben. “Ha én fekete apa volnék, és aggódnék a gyermekem biztonságáért, de igazán aggódnék, s nemcsak politikát csinálnék belőle, akkor azt mondanám neki, hogy tisztelje nagyon a rendőröket, mert a többségük jó ember, még ha akadnak is köztük rosszak is” – mondta Giuliani.

Majd azt fejtegette, hogy az afroamerikaiak a zenéjükkel és a popkultúrájukkal hozzájárulnak a feszültség elmélyítéséhez, mert “a rapszámaik szövegei rendőrök meggyilkolásáról szólnak”.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »