Az ideiglenes külföldi tartózkodás helyett ma már a kivándorlás jellemző

Az ideiglenes külföldi tartózkodás helyett ma már a kivándorlás jellemző

Az utóbbi öt évben nem emelkedett és nem is csökkent a kivándorló magyarok száma – mondta Tanay Marcell, az Euwork munkaközvetítő cég vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.

Külföldön elsősorban fizikai szakmunkásokat, betanított munkásokat keresnek, de sokakat alkalmaznak a vendéglátásban is – Fotó: hataratkelo.blog.hu

A vezető elmondta: abban viszont jelentős változás van, hogy milyen céllal mennek külföldre a munkavállalók: míg 8-10 éve inkább ideiglenesen, bizonyos célok megvalósítása érdekében hagyták el az országot, ma inkább a kivándorlás jellemző.

Hozzátette, hogy abban is változás van, ma már könnyebben jutnak munkához állásközvetítők nélkül egy külföldi országba, hiszen egyre több embernek van ismerőse, aki segít, és elhárultak azok az akadályok is, amelyek régen elriasztották a vállalkozó kedvűeket.

Szólt arról is, hogy külföldön elsősorban fizikai szakmunkásokat, betanított munkásokat keresnek, de sokakat alkalmaznak a vendéglátásban is. A nyelv ismerete mindenhol alapkövetelmény – fűzte hozzá.

MTI

The post Az ideiglenes külföldi tartózkodás helyett ma már a kivándorlás jellemző appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »