Az Exittel a lakástulajdonosok is jól járnak

Az Exittel a lakástulajdonosok is jól járnak

Az Exit fesztivál ideje alatt az ingatlanok bérbeadása sok újvidéki lakos számára jelent lehetőséget, hiszen néhány nap alatt többet kereshetnek, mint az egy havi szerbiai átlagfizetés.

A házak és a lakások bérbeadása az Exit ideje alatt már bevett gyakorlat a családok számára, akik ilyenkor a hétvégi házaikba költöznek, mások külön erre a célra szerelik fel és adják ki lakásukat.

„Az egyik barátomtól kaptam az ötletet, hogy adjam ki a lakást, mert ő már évek óta ezt teszi, és amikor el kell utaznia, én fogadom a vendégeket. Aztán én is alkalmassá tettem egyik lakásomat, amit igazából még csak most kezdtem el kiadni, úgyhogy az első vendégeim az Exitre érkeznek, Macedóniából‟, nyilatkozta Ljiljana Mandić az RTV-nek.

A fiatalok két héttel a fesztivál előtt kezdik el a lakáskeresést, de az intenzíven tart az Exit ideje alatt is. A lakások ára attól függ, hogy a város melyik részén helyezkednek el, emellett a vendégeknek különböző igényeik vannak, mondta Jovica Plavšić, az egyik ingatlanügynökség tulajdonosa.

„Elvárják, hogy a lakás berendezett legyen, közel a várhoz, hogy a tulajdonos ne tartózkodjon ott, valamint hogy többen, akár öten is ott tudjanak aludni. Igény van egyébként a házak iránt is, főként Kamanc (Sremska Kamenica) Pétervárad felőli részén. Egy házat akár 10-en is bérelhetnek, medencével. Vannak tehát ilyen igények is, ez persze valamivel többe kerül‟, mondta Jovica Plavšić.

A lakások, házak külföldieknek történő bérbeadása jól jövedelmező üzletet jelent az újvidékieknek, ugyanakkor különböző veszélyeket is rejt magában, hiszen a vendégek kárt tehetnek az ingatlanban. Éppen ezért Plavšić azt ajánlja azok számára az újvidéki lakosok számára, akik szeretnék kiadni és biztonságban tudni lakásukat, hogy forduljanak az engedéllyel rendelkező ingatlanügynökségekhez. (RTV)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »