Az év legviccesebb elrontott mondásáért megérte kimenni a Budafok-Érd meccsre

Azon kevesek közé tartozom, akik a világ legszórakoztatóbb dolgai közé sorolják a szándékosan elrontott közmondásokat-szállóigéket, a néhány évvel ezelőtt általam kitalált „Ereszd be az ablakos tótot, hanyatt esik” például az önéletrajzomban is helyet érdemelne. De ne szaladjunk ennyire előre!

A Magyar Kupa 9. fordulójának visszavágóján a Budafok az Érd csapatát fogadta. A tét a legjobb nyolc közé jutás volt, így borítékolható volt, hogy a két NBIII-as gárda közül valamelyik bravúrnak tekinthető eredményt ér el a sorozatban.

A két csapat mindegyike ráadásul egyfajta mini-Fradinak is tekinthető, nemcsak azért, mert kis létszámú, de annál lelkesebb szurkolótáboraik jelentős részét fradisták alkotják. A Budafok vezetőedzője a korábban a Fradit is dirigáló Prukner László, a csapatban pedig szerepel a zöld-fehéreknél korábban játszó Csizmadia Csaba, Grúz Tamás, Oláh Lóránt és Pölöskei Péter is. 

A nemrégiben még a megye 1-ben játszó, jelenleg az NBIII Nyugati csoportját vezető érdiek edzője a Fradi korábbi játékosa, Limperger Zsolt, és náluk játszik a volt fradista Csiszár Zoltán, Ebedli Zoltán fia, aki szintén Ebedli Zoltán, valamint a komoly NBI-es múlttal rendelkező, Fradi-szimpatizáns Palásthy Norbert is.

Mivel a vénaszkenner óta a Fradi-meccseket úgyis sokan bojkottálják, én is, ideális programnak tűnt a mérkőzés, ami az MLSZ-nek köszönhetően igazán családbarát időpontban, szerda délután 14:30-kor került megrendezésre. Ennek ellenére azért nagyjából ezer néző összejött a lelátón (vagy több? Nem tudok tömeget becsülni, mentségemre legyen mondva, a Nemzeti Sport sem tud), és a két kis ultracsoportnak köszönhetően a hangulatra sem lehetett panasz.

Emellett nagyon tetszett az is, hogy a hangosbemondó tönkrement, és meccs közben próbálták azt helyrehozni, majd tesztelni „egy, egy, egy, egy” szöveggel, rutintalanabb szurkolók talán azt gondolták, mindkét csapat lecserélte a kapusát, ám csereként is a lecserélt hálóőrök léptek pályára.

Hírdetés

A továbbjutásra a Budafoknak volt több esélye, miután az első körben Érden 2-1-re kaptak ki, így akár egy 1-0-ás hazai győzelem is elég lett volna nekik. A meccs nem volt túlságosan izgalmas, a kemény játék mellett elvétve akadtak nagyobb helyzetek, végül Oláh Lóránt két góljával a hazaiak nyerték a meccset 2-0-ra, így a Budafok jutott a legjobb nyolc közé. Ennek annyira nem örültem, mert bár mindkét csapat meccseire kijárok, most inkább az Érdnek szurkoltam, de hát ez van.

A játéknál viszont sokkal emlékezetesebb marad a nézőtérről eleresztett elrontottmondásos poén, az egyik néző egy kétes ítélet folyományaképpen ugyanis a következőt kiabálta be a bírónak:

ma te vagy sárgában, holnap anyád lesz!

A belépés ugyan ingyenes volt, de ezért még fizetni is hajlandó lettem volna.

Kisokos

Nincs annál szörnyűbb dolog a világon, mikor el kell magyarázni egy poént, onnantól ugyanis borítékolható, hogy az nem lesz vicces. Azért álljon itt az értetlenkedők számára: klasszikus focimeccses beszólás a bíró megölésére vonatkozóan, hogy „ma te vagy feketében, holnap anyád lesz”, egyszer még Fábry Sándor is bemondta a tévében. A bíró azonban ma sárga mezt öltött, így a mondásnak semmi értelme, épp ettől 10/10-es.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »