Az Európai Bizottság ordas hazugsága kerítésfinanszírozás ügyében

Az Európai Bizottság ordas hazugsága kerítésfinanszírozás ügyében

A támogatás kérésének oka: e kerítés az EU saját jogszabályainak megfelelően védi az egész Uniót az illegálisan a területére behatolni akarók ellen. Mellékesen azzal a céllal is, hogy az EU legnagyobb vívmányát, Brüsszelnek a külső határok védelmében mutatott impotenciája miatt akadozva működő schengeni rendszer ne omoljon teljesen össze, aminél nagyobb pán-európai segítség nehezen képzelhető el, ugyanis az uniós polgárok messze túlnyomó többsége az EU-nak ezt az előnyét helyezi mindenek fölé, ha megkérdezik tőle.

A miniszterelnöki bejelentés után megindult az, ami az EU 27 államában csak nálunk tapasztalható. Megszólalt az a sajtó és azok a politikusok, amely és akik minden konfliktus esetén kivétel nélkül saját hazájuk legelemibb érdekei ellen és Brüsszel mellett teszik le gyanús garasukat. Beleértve az európai parlamenti ellenzéki képviselőket, amire szintén nincs példa Portugáliától Szlovákián át Észtországig.

Jöttek a balliberális sajtócikkek, hogy milyen rossz is lenne, ha Brüsszel valóban 400 millió eurót, a kerítés költségeinek felét megtérítené. A magát megtévesztően még mindig Jobbiknak nevező párt elnöke félretolva hétvégi pihenőjét, nyílt levelet intézett a témában Jean-Claude „Helló diktátor!” Juncker európai bizottsági elnöknek, amelyben elmondta a whisky-császár, országából multimennyországot teremtett volt luxembourgi miniszterelnöknek, hogy Magyarországon még a korábbinál is jobban dúl a korrupció és hogy ők jövőre átvenni készülnek a kormányt. Mely kifelé szóló áztatással a Jobbik egy újabb, saját, méghozzá igen alapvető vörös vonalát lépte át, és valóban eljött az ideje, hogy önmagát Balliknak vagy egyenesen Ballibbiknek nevezze.

De mivel reagált a magyar kérésre/követelésre szeptember elsején Brüsszelben Alexander Winterstein, az Európai Bizottság leghivatalosabb szóvivője? Ezzel a mondattal (és most szó szerinti idézet következik az Euobserver cikkéből): „Nem finanszírozzuk kerítések és akadályok felállítását a külső határoknál”

A kijelentés lélegzetállítóan hazug. Miközben a Winterstein-szöveget idéző brüsszeli szakportál az aljasság legundorítóbb szintjén is túlmegy azzal, hogy annak hazugságtartalmát nem cáfolja tényekkel, hanem kommentárral tovább erősíti így: „De a 400 millió eurós követelést minden bizonnyal lesöpri az EB, amely a múltban elmondta, hogy az ilyen kerítések és falak nemzeti ügyek, amelyet nem tud kárpótolni”.

Hírdetés

A közszolgálati rádió vasárnapi Déli Krónikájában is hallhatóan Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök már emlékeztette e hallgatóságot – de még nem a Bizottságot -, hogy a bolgár határkerítésért a Bizottság bizony fizetett.

Ami nem kivétel. Ennek bizonyítására e brüsszeli szóvivőnek szegezzük neki először a hozzá oly közelálló sajtójának szavait.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/az-europai-bizottsag-ordas-hazugsaga-keritesfinanszirozas-ugyeben-2169586/

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »