Az Érsekújvári Református Egyházközség is támogatásban részesült

Az Érsekújvári Református Egyházközség is támogatásban részesült

ÉRSEKÚJVÁR. A tavalyi esztendõben számos gyülekezet számára nyílott váratlan lehetõség a felújítási munkálatokra a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházon belül. Az Érsekújvári Református Egyházközség két projektje részesült támogatásban.

Az elsõ sikeres projekt az ajtók cseréjét foglalta magában. Ennek keretében új nyílászárót kapott a templomtorony hátsó bejárata, de megújult a parókia kétszárnyas ajtaja is, valamint a gyülekezeti házét is lecserélték. Mindhárom bejárati ajtó nagyon rossz állapotban volt. A régi helyére került új ajtók fából készültek, jól szigetelnek, valamint kényelmesen és biztonságosan nyithatók és zárhatóak, és modernek is.

A másik sikeresen megvalósított projekt, amely már szintén nagyon esedékes volt, a villanyvezeték cseréje. Az elavult és rossz minõségû vezetékek sok kellemetlenséget okoztak az elõzõ lelkészcsaládnak is. Voltak olyan helyiségek, ahová az áramot a szomszédos szobából kellett áthúzni háztartási hosszabbítóval, a falban lévõ vezetékek ugyanis már nem töltötték be eredeti funkciójukat. A parókia áramellátása idõnként akadozott, sõt veszélyes is volt. Ebbõl kifolyólag a villanyvezetékek, kapcsolók és csatlakozók teljes cseréje már nagyon idõszerûvé vált az épületben. 

A felújítási munkálatok a lelkészcsere idõszakában valósultak meg 2016 szeptemberében és októberében. A kivitelezés összköltsége nyolc ezer eurót tett ki. Az Emberi Erõforrások Minisztériumának a Szlovákiai Református Keresztyén Egyháznak nyújtott támogatásából az érsekújvári egyházközség sikeres pályázatának köszönhetõen kétezer eurós támogatásban részesült, amelyet a nyílászárók cseréje költségeinek a fedezésére fordítottak. Kétezer eurós támogatás pedig más forrásból érkezett. Az egyházközség önrésze pedig ezer eurót tett ki.

„A gyülekezet Isten kegyelme megnyilvánulásának tartja azt, hogy élhetett ezzel a lehetõséggel. Egyedül Istené a dicsõség!” – tájékoztatta a Reformata honlapot Sasák Attila lelkipásztor.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »