Az erdőközi lövöldözés ügyében a rendőrség kizárta a faji indítékot

Az erdőközi lövöldözés ügyében a rendőrség kizárta a faji indítékot

BESZTERCEBÁNYA. A rendõrség a nyomozás jelenlegi fázisában kizárta a faji indítékot a Breznói járásban, Erdõköz (Pohronská Polhora) község egyik romák által lakott családi házánál vasárnap történt lövöldözés ügyében. A bûncselekménnyel kapcsolatban két férfit letartóztattak, de az elkövetés indítéka egyelõre nyomozás tárgya – nyilatkozta Mária Faltániová, a rendõrség besztercebányai kerületi igazgatóságának szóvivõje.

A brenzóbányai (Brezno) nyomozótiszt a 24 éves Martint tiltott fegyverviseléssel és fegyverkereskedelemmel , valamint garázdasággal vádolja, társát, a 27 éves Stanislavot szintén tiltott fegyverviselés és fegyverkereskedelem vétségével helyezték vád alá. Mindketten mihályteleki (Michalová) lakosok – tájékoztatott a rendõrségi szóvivõ.

Vasárnap este a gyanúsított ittas állapotban egy Škoda Forman gépkocsiból vezetés közben lövéseket adott le a település Vargu¾a utcai egyik magánházára. A lövések idején a házban hét személy tartózkodott. Négy lövés a ház elejét érte, kettõ pedig az üveget áttörve a ház belsõ helyiségeit. A rendõrség a helyszínelés alatt több ballisztikai és biológiai nyomot rögzített, melyeket szakértõi vizsgálatnak vetettek alá. „A gyanúsítottak házának átkutatása során három távcsõvel felszerelt hosszú golyós puskát, pisztolyt és nagyjából 500 különbözõ kaliberû töltényt találtak” – hangsúlyozta Faltániová és hozzátette: valamennyi lõszer éles volt.

A szóvivõ szerint a gyanúsítottak a fegyvert és a lõszereket egyaránt engedély nélkül birtokolták. Tettüket alkohol hatása alatt követték el. A letartóztatásukat követõen elvégzett alkoholteszt több mint egy ezrelék alkoholszintet mutatott.

Mindketten büntetett elõéletûek. Martin korábban egy alkalommal volt bíróság által elítélve, míg társát, Stanislavot a bíróság vagyon elleni bûncselekmény, illetõleg ittas vezetés miatt hat ízben ítélte el.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottakat a rendõrség fogdájában helyezte el, majd javaslatot adotta letartóztatásra. A járásbíróság a javaslatot elfogadta, mindkét személyt õrizetbe vették. Az elkövetett bûncselekményekért akár 5-8 év börtönbüntetést is kaphatnak. Nem kizárt, hogy a nyomozás során a vád további bûncselekményekkel bõvül” – jegyezte meg a rendõrszóvivõ.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »