Az Erdélyi Magyar Ifjak közleménye Bayer Zsolt kitüntetése kapcsán

Az Erdélyi Magyar Ifjak közleménye Bayer Zsolt kitüntetése kapcsán

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezete örömmel fogadta a hírt, miszerint Bayer Zsolt újságírót a Magyar Állam kitüntetésben részesítette, elismervén ezzel  a magyar nemzet szolgálatában végzett munkásságát.

Bayer Zsolt mindig is egy Kárpát-medencei össz magyar nemzetben gondolkozott és cselekedett. Egyike azon magyar újságíróknak, akik nyíltan felvállalták a külhöni magyarság ügyét, így határozottan kiállt a kettős állampolgárság mellett is. Többször rávilágított a romániai kormányok magyarellenes politikájára, valamint világosan és közérthetően írt   a román nemzetpolitika valóságáról. Ezért 2004-ben az éppen regnáló baloldali román kormány terrorizmus vádjával kitiltotta őt Erdélyből. 

Felháborítónak tartjuk a kitüntetés kapcsán keletkezett politikai ,,műhisztit”, amely során számos balliberális értelmiségi megpróbálja lealacsonyítatni a Magyar Állami kitüntetéseket a pártpolitikai játszmák színterére. Fájó látni, hogy mind a mai napig a nemzet ügye mellett kiállni egyesek számára antiszemitizmussal és sovinizmussal egyenlő. Bayer Zsolt újságíró ugyanúgy nem antiszemita,  mint ahogyan nem terrorista.

Bayer Zsolt legnagyobb érdeme,  hogy  lényeglátóan és  közérthetően  mutatja be olvasóinak, nézőinek azt a valóságot, amelyet egyesek mindenáron szeretnének elfedni Romániában és Magyarországon egyaránt. Ezért reméljük, hogy töretlenül folytatja munkásságát és ezáltal segít abban hogy – Cseh Tamással szólva – a Valóság nevű nagybátyjánk  többé  ne távozhasson   a Kárpát-medencéből.

Sorbán Attila Örs

Erdélyi Magyar Ifjak, elnök

Csíkszereda

2016. szeptember 4.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »