Az én papom: Pálfai Zoltán makói plébános

Az én papom: Pálfai Zoltán makói plébános

„Az én papom” kampányunkra szeretettel várjuk olvasóink írásait 500–2000 karakter terjedelemben, jó minőségű fotóval (jpg formátumban). Pálfai Zoltánt Szűcs Sebestyén mutatja be.

Az én papom Pálfai Zoltán makói plébános. 1975-ben született Orosházán. Számomra Zoltán atya egy igazi lelki mentor, hiszen élete és Isten iránti feltétlen szolgáló példája igazi minta számomra. Fiatalos, de annál komolyabb életszemlélete meghatározó egyházközségünk számára.

Zoltán atya 2012 augusztusában érkezett Makóra, a Belvárosi Szent István Király Római Katolikus Plébániára. Mindig is nagy figyelemmel kísértem életét, hiszen számomra mindig is egy fantasztikus pap volt. Évek óta hallom és érzem Isten hívó szavát és azóta figyelek is erre a hangra. Zoltán atya nem csak egy olyan pap, aki különleges odaadással látja el papi szolgálatait, hanem egy csodálatos lelki vezető is. Hiszen a legnagyobb segítséget tőle kaptam, azzal, hogy például rendszeresen időt szánt rám, hogy beszélgessünk, amivel még nagyobb megerősítést kaptam arra, hogy Isten szolgálatába lépjek. Ennek következtében jelentkeztem Szegedre, a Szent Gellért Szemináriumba, ahova felvételt is nyertem és szeptembertől kezdem meg tanulmányaimat, mint szeminarista.

Emellett természetesen a lelki vezetését különböző plébániai eseményeken, csoportokban és a zarándoklatok folyamán is megismerhetjük Istentől fakadó szeretetét. Mint ahogy a legutóbbi két zarándoklaton is tapasztalhattuk, Lengyelországban az IVT-n és Franciaországban Taizében.

Köszönöm a jó Istennek azt a kegyelmet, hogy megismerhettem!

Szűcs Sebestyén

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »