Az Én Papom Dohány Zoltán tb kanonok siklósi esperes plébános

Az Én Papom Dohány Zoltán tb kanonok siklósi esperes plébános

„Az én papom” kampányunkra szeretettel várjuk olvasóink írásait 500–2000 karakter terjedelemben, jó minőségű fotóval (jpg formátumban). Dohány Zoltán tb kanonok siklósi esperes plébánost Szabó Balázs, a Plébániai Tanásosok Testület alelnöke mutatja be.

Dohány Zoltán atya 1974. január 14-én született Pécsen. 1997. június 21-én ugyancsak Pécsen szentelték pappá. Szolgált Pakson, Pécsen a székesegyházban segédlelkészként. 2010-ben Siklóson először plébános, majd

2011-ben tb kanonok, 2014-ben pedig kerületi esperes. 2003-2006. között prefektus a Pécsi Püspöki Szemináriumban,2004-től kötelékvédő,2006-2008. között spirituális. 2008-2010. között irodaigazgató.

Zoltán atya mikor Siklósra került elődje Szép Attila plébános úr jelenlegi irodaigazgató azt kérte, ugyanúgy szeressük Zoltán atyát mint őt. Mi ezt a kérést teljesítettük. Nem volt nehéz.

Zoltán atya az első perctő kezdve nyugodtságával segítőkészségével higgadtságával türelmével a hívek szívébe lopta magát.

Fontos neki hogy otthonunk legyen az Isten háza. Minden közösséggel aktív kapcsolatot ápol, fontosak számára a gyermekek. Ezt bizonyítja hogy növekszik a gyermekmisén résztvevők száma illetve a hitoktatókkal elindították a Vasárnapi Iskolát, ami nagy népszerűségnek örvend. Zoltán atya végtelen türelme mindenki számára példamutató.

Sok sok zarándoklatot szervez, amin mindig nagy számban vesznek részt a hívek.

Megtesz mindent hogy a tűz ne aludjon ki. Népszerű nemcsak a hívek, de a papok körében is, mivel ő aztán tényleg komolyan megéli az értékeket.

A testületi ülések évek óta nagy összhangban zajlanak, mivel a tagok teljesen egy véleményen vannak plébánosukkal, aki meghallgat és elfogad minden jó ötletet.

Rendszeresen tart Biblia ismetető órát, népszerű a plébániai filmvetítés. Elindította minden hónap utolsó szombatján a Nikodémus órát, mikor egy vendég atyát hív meg hívei körébe. Ő az a pap, akire fel lehet és fel kell nézni.

A Jóisten tartsa meg körünkben sokáig, hogy hivatását továbbra is méltó tisztelettel szolgálja! A Jóisten áldását kérem rá a siklósi hívek nevében.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »