Az embercsempész Mohamed beszívva halálos balesetet okozott, majd kifosztotta áldozatát

Az embercsempész Mohamed beszívva halálos balesetet okozott, majd kifosztotta áldozatát

Kábítószertől befolyásolt állapotban halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetet okozott az embercsempészés gyanúsítottja, majd az autó rendszámainak leszerelését követően, és áldozatának kifosztása után hátrahagyva elmenekült a helyszínről, hamarosan bíróság elé állítják – írja a police.hu.

Az eset még a migránsválság csúcsán, tavaly szeptembernében történt az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. A nyomozás adatai szerint a személygépkocsival közlekedő 23 éves sofőr szalagkorlátnak ütközött, majd az autó rendszámainak leszerelését követően utasait hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A baleset következtében a gépjárműben tartózkodó külföldiek közül ketten megsérültek, egyikük a helyszínen életét vesztette.

A három szír állampolgár jogellenesen lépte át az államhatárt és a szegedi sofőr 1000 euró ellenében szállította volna őket a fővárosba. A férfi – készpénz reményében – átkutatta a balesetben elhunyt zsebeit, mielőtt elhagyta a helyszínt.

A járművezetőt nem sokkal később elfogták a rendőrök és – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indítottak vele szemben. A nyomozók kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását, amelyet a nyomozási bíró elrendelt.

A szegedi lakossal szemben felmerült bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja, amelyet a vele szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredménye is alátámasztott. A büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a gépjármű vezetésekor és a baleset bekövetkezésekor A. A. Mohamed kábítószertől befolyásolt állapotban volt.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő 23 éves férfival szemben embercsempészés bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés bódult állapotban bűntett, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és kifosztás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. Az eljárást befejezve a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldik meg a nyomozók.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »