Az elmúlt egy évben nagyot romlott a lakosság öngondoskodási képessége – kivétel: Orbán Ráhel

Az elmúlt egy évben nagyot romlott a lakosság öngondoskodási képessége – kivétel: Orbán Ráhel

Volner János a Facebook-oldalán így írt erről:

„A társadalmi olló egyre nagyobbra nyílik: egyre kevesebb ember képes megtakarítani, de ők egyre többet halmoznak fel. Könnyen megérthetjük, miért menekülnek el a fiatalok százezrével az Orbán-féle gazdaságpolitika elől : míg 2011-ben a 18-70 éves banki ügyfelek 53 százalékának volt pénzpiaci megtakarítása, idénre ez a szám 42 százalékra csökkent. Egészében véve egyre nagyobb ugyan a lakosság megtakarítása, de ez egyre kevesebb ember zsebében halmozódik fel.

Hírdetés

A fentiek tükrében érthető, hogy a magyarok többsége egyre pesszimistább a nyugdíjrendszer jövőjét illetően: a megkérdezettek 73 százaléka (tavaly 70 százalék volt) azt gondolja, hogy nem lesz elég az állami nyugdíj, és mindössze 16 százalék véli úgy (tavaly még 21 százalék), hogy elég lesz a megélhetéshez.

Persze van, akinek nagyon jól megy: ahogyan korábban már beszámoltam róla, Orbán Viktor 28 éves lánya egy 369 millióért hirdetett villát vásárolt meg ifjú férjével. A férjéhez köthető WHB pedig újabb közbeszerzést nyert, most éppen 10,7 milliárd forintért. Amint látják, a saját lábukon álló, tehetséges embereknek nincs okuk panaszra! Kérem osszák meg, mert sokakat érdekel!”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »