Az életmentő rendőr is ott volt a diplomaosztóján

Az életmentő rendőr is ott volt a diplomaosztóján

Akár meg is halhatott volna 18 éve Josi Aponte, ha Peter Getz nem kezd bele idejében az újraélesztésébe. A lány és megmentője most újra találkoztak.

Családja mellett az a rendőr is ott volt az amerikai Josi Aponte diplomaosztóján, aki tizennyolc évvel ezelőtt megmentette az életét – számolt be róla a Huffington Post.

Néhány másodpercen múlt az élete

Az eset 1998 nyarán, a Connecticut állambeli Hartfordban történt: alighogy kiérkezett Peter Getz, egy tűzoltó máris egy mozdulatlan, hamuval beborított kislányt nyújtott át neki. Mentőre várni nem volt idő, a rendőr azonnal beültette a gyereket a járőrkocsi hátsó ülésére, és miután látta, hogy leállt a szíve, meg is kezdte az újraélesztését. Mire elértek a sürgősségibe, az ötéves lány már újra magától tudott levegőt venni.

„Azt mondták, ha akár csak néhány másodpercet várt volna, hogy kiérkezzenek a mentők, már nem élnék” – mesélte az NBC Connecticutnak az immár 23 éves Josi Aponte.

A történtek után a rendőr a kórházban is látogatta a lányt, és az az utáni nap is felkereste, hogy Aponte nagybátyja, aki szintén az égő házban volt, belehalt a sérüléseibe.

Az őrangyalaként tekint rá

Aztán a lány családja elköltözött, így megszakadt a kapcsolat, de két éve sikerült újra felvenni: a lány talált a neten egy képet a rendőrről, amint a karjaiban tartja őt, ezt követően pedig azonnal írt neki. A lány a WFSB-nek úgy nyilatkozott: rendkívül hálás Getznek, akire az őrangyalaként tekint.

Idén aztán a diplomaosztójára is meghívta a férfit, így tizennyolc év után újabb közös kép készülhetett kettejükről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »