Az életfogytiglant kerülte el halálával Motorola, a szakadár fegyveres

Az elkerülhetetlen életfogytiglani börtönbüntetéstől menekült meg halálával a Motorola ragadványnéven elhíresült Arszen Pavlov donyecki szakadár fegyveres – jelentette ki hétfői kijevi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője.

A férfival pokolgépes merénylet végzett vasárnap este donyecki házának liftjében.

“Motorola 2014 áprilisa óta aktívan részt vett harci cselekményekben, amelyekben embertelen kegyetlenségével és fosztogatásokkal tűnt ki. Számos háborús bűncselekmény terheli, köztük a fogságba ejtett, fegyvertelen Ihor Branovickij, a donyecki repülőtér védőjének, Ukrajna hősének meggyilkolása. Ily módon csak a halál menthette meg Pavlovot az őt fenyegető életfogytiglani szabadságvesztéstől. Szerencséje volt” – tette hozzá a szóvivő.

Liszenko kiemelte, hogy Motorola – éppúgy, mint több más szakadár fegyveres – nem harc közben esett el, hanem távol a fronttól vált merénylet áldozatává. Cáfolta, hogy komoly, befolyásos tisztséget töltött volna be a törvénytelen szakadár fegyveres alakulatoknál, mert – mint mondta – azokat már jó ideje orosz katonatisztek irányítják.

“Alapvetően “PR-harcosként” vált ismertté, kitüntetésekkel volt teleaggatva, ami feldühítette azokat a köznapi harcosokat, akiknek ez a háború szegénységen és nyomorúságon kívül semmit sem hozott” – hangoztatta a szóvivő.

Motorola gyakran szerepelt a YouTube internetes videomegosztó portálon, innen vált világszerte ismertté.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Saját házának liftjében robbantottak fel egy donyecki szakadár parancsnokotOrosz pénzből fizetik a nyugdíjakat és a közszolgák bérét a két ukrajnai szakadár területenNemzetközi vizsgálat: az oroszbarát szakadárok területéről lőtték ki a maláj utasszállítót megsemmisítő rakétátRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Kelet-Ukrajna, kelet-ukrajnai szakadárok, szakadárok, robbanás, halálos áldozat, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »