Az elesett izraeli katonákért szólt a sziréna a ferihegyi repülőtéren – Magyarország tényleg Izrael gyarmata lett

Az elesett izraeli katonákért szólt a sziréna a ferihegyi repülőtéren – Magyarország tényleg Izrael gyarmata lett

A budapesti ferihegyi repülőtéren az izraeli EL AL légitársaság gépére várakozó utasokat – gojokat, zsidókat egyaránt – fölszólította a biztonsági vizsgálatot végző izraeli tiszt, hogy az elesett izraeli katonák emlékére álljanak két percig vigyázzban. Majd megszólalt a sziréna, s a terminálban tartózkodó több száz ember izraeli szokásnak megfelelően néma vigyázzállásban várakozott. Ilán Mor zsidó nagykövet máris megdicsérte a budapesti megemlékezés izraeli kezdeményezőit – jelenti a Jediot Áháronot hírportálja.

A ferihegyi Liszt Ferenc repülőtéren ma délelőtt szokatlan jelenség szem- és fültanúi lehettek az EL AL Izraeli Légiforgalmi Társaság Tel-Avivba induló gépére várakozó utasok. A biztonsági vizsgálatra várakozó izraeli, magyarországi és más országokbeli zsidó és nem zsidó utasok körében egyszer csak megjelent a repülőteret időnként hatalmukba kerítő izraeli biztonságiak tisztje, majd hangosanbeszélőn héber és angol nyelven fölszólította a jelenlevőket, hogy a megszólaló sziréna hallatán álljanak némán az izraeli hadsereg elesett katonáinak emlékére.

Hírdetés

Az EL AL gépére várakozó 180 utas mellett vigyázzba állították a terminál területén munkájukat végző személyeket is. A ferihegyi szirénázás hírére reagálva Ilán Mor, Izrael budapesti nagykövete elismerőleg beszélt a sajtónak az izraeli biztonsági tiszt kezdeményezéséről.

Az izraeli hadsereg által vívott eddigi összes háborúban és más alkalmakkor elesett izraeli katonákra ma emlékeztek meg Izraelben, s ottani szokásnak megfelelően országszerte két percig szólnak a szirénák. Az EL AL-járat egyik utasa okostelefonnal Budapesten fölvette a két perces szirénázás egy részét.

Mi meg kíváncsian várjuk, hogy a tel-avivi (pontosabban: lodi) repülőtéren mikor rendelnek majd el kétperces vigyázzállást például a délvidéki magyarmészárlás vagy a Don-kanyarban hősi halált halt magyar katonák emlékére…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »