Az éjjel betörtek a szlovák államfőhöz

Az éjjel betörtek a szlovák államfőhöz

Rendkívüli biztonsági incidens történt az elnöki palotában. Ismeretlen férfi mára virradó éjjel 20 percre behatolt az épületbe. Az őrség hamis riadónak ítélte meg az esetet.

 

Az elnöki iroda közleménye:

 

Jó napot.

 

Ma éjjel 01.00 körül ismeretlen férfi átugrotta az üvegkerítést az elnöki palota hátsó részén található kertben, és bejutott a hátsó udvarba. Majd belépett az épületbe a biztosítatlan, szolgálati ajtón keresztül, felment a lépcsőkön a fenti emeletre, ahol mintegy 20 percet töltött.

 

Ezen az emeleten bekapcsolt a riasztó, melyet megalapozatlan riasztásként értékeltek és kikapcsolták a riasztót. Ugyanazon az útvonalon az ismeretlen behatoló visszament a hátsó udvarra, és eljutott az elnöki palota Besztercebányai utcára nyíló oldalsó kijáratához, melyet belülről kinyitotta és távozott.

 

Az illető személy arcát rögzítették a térfigyelő kamerák.

 

Az elnöki palota védelmét a nap 24 órájában az állami méltóságok védelmét ellátó hivatal biztosítja, mely a belügyminisztérium alá tartozik. A reggeli órákban tűzszerészek átvizsgálták az épületet, jelenleg a nyomok begyűjtése zajlik. Az ismeretlen személy eddigi információink szerint semmilyen kárt nem tett az épületben és nem is vitt el semmit.

 

Az államfő reggel 7 órakor lett tájékoztatva az esetről.

 

 

RTVS


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »