Az egykori Hajdú-Bét-vezér luxuslakásokra tette rá a kezét

Szemet vetett a Garay téri luxuslakásokra is a kínai és vietnami piacon monopolhelyzetet élvező letelepedésikötvény-közvetítő, az ügy kulcsfigurája a Hajdú-Bét egykori vezérigazgatója, Boros Attila – írja a Népszabadság.

A Garay téri luxuslakásokra is szemet vetett a kínai és vietnami piacon monopolhelyzetet élvező letelepedésikötvény-közvetítő, az ügy kulcsfigurája a Hajdú-Bét egykori vezérigazgatója, Boros Attila – írja a Népszabadság. A lap beszámolója szerint a cég adatbázisából kiderül, hogy a Garay téri luxuslakások cége, a Garay Gardens mögött márciusban megjelent a kínai térségben magyar letelepedési kötvényeket árusító offshore-csoport.

A beruházót 2011-ben alapította a Fidesz-közeliként számon tartott West Hungária Bau többségi tulajdonosa, Paár Attila másik cége, a WHB Vagyonkezelő – írja a lap. (Ez az üzleti kör vásárolta meg Tiborcz István tulajdonrészét az állami közbeszerzéseket sorra nyerő Elios Zrt.-ben.) Ez év márciusában a cég többségi tulajdona a hongkongi Hungary Holding Ltd.-re szállt át. A kisebbségi rész egy ABC International nevű kft.-hez került, amelynek jelenlegi tulajdonosa a szintén offshore-szerű hongkongi Hungary Immigration Consulting Ltd., előző tulajdonosa pedig Boros Attila, illetve a kínai és vietnami letelepedési ügyeket intéző, szintén hongkongi és szintén offshore jellegű Hungary State Special Debt Management Ltd. Boros Attila a sokat vitatott letelepedési ügy kulcsfigurája. Az üzletember a Hajdú-Bét vezérigazgatója volt annak tönkremenetelekor. Sokan őt könyvelik el a parlament által offshore-szerű cégekre bízott letelepedésikötvény-biznisz értelmi szerzőjeként. A Heti Válasz valamennyi ilyen közvetítőt kapcsolatba hozta Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadóval.

Mint arról az MNO korábban beszámolt: feleannyi külföldi vásárolt letelepedési kötvényt az idei első negyedévben, mint a tavalyi év első három hónapjában. Ám az offshore-hátterű közvetítőcégek így is busás haszonra tettek szert, bevételeik már közelítik a százmilliárd forintos szintet. Ezt megelőzően lapunkban arról írtunk, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága két cég letelepedésikötvény-forgalmazási engedélyét is visszavonta azért, mert nem hozott száz ügyfelet három év alatt. Más cégnek sem sikerült ez, mégis dolgozhatnak tovább.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »