Az egy tőről metszett trilliárdosok szövetkeztek Trump ellen

A Huffington Post szerint a techvilág nagykutyái is találkoztak a republikánus párt vezetőivel, szenátoraival és néhány milliárdossal egy Georgia tengerpartjának közelében található magánszigeten múlt hétvégén. A beszámoló szerint a fő téma az volt, hogyan állíthatnák meg a leghatékonyabban Donald Trump diadalmenetét. Az American Enterprise Institute által szervezett World Forumon részt vett Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, a Tesla- és SpaceX-főnök Elon Musk, és Larry Page, a Google társalapítója.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az évről évre megrendezett esemény nem sajtónyilvános általában, névtelen források nyomán Bill Kristol mégis beszámolt az idei találkozóról, melyet szerinte „Donald Trump szelleme kísértett”. Republikánus részről jelen volt Karl Rove pártstratéga, Paul Ryan képviselőházi elnök és Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője.

Az esemény szervezői azt sem erősítették meg, hogy a vezérigazgatók egyáltalán megjelentek-e a találkozón, de a nyilvánosan elérhető repülési adatbázisok szerint egy sor magángép szállt fel a szigethez legközelebb eső repülőtérről (ami önmagában nem meglepő egy ilyen eseménynél), viszont közülük több San Joséba repült vissza a találkozó után. Véletlen? Aligha.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »