Az Egészséges Fejbőr énekese a besúgóvádról: nem voltam beszervezve, nem voltam spicli, jelentéseket nem írtam

Az Egészséges Fejbőr énekese a besúgóvádról: nem voltam beszervezve, nem voltam spicli, jelentéseket nem írtam

Az Egészséges Fejbőr frontemberét néhány nappal ezelőtt vádolták meg azzal, hogy együttműködött a III/III-as alosztállyal. Petrovity Zorán alábbi videoközleményében nyomatékosan kijelenti, hogy – az akkoriban egyedinek nem számító eset után – nem keresték meg, nem szervezték be, az egész ügyet pedig egy képtelenségnek tartja.

Nem egyedi eset volt, és nem önszántamból tettem. Fejet hajtok azok előtt, aki 21 évesen másképp döntöttek volna – nyilatkozta az énekes, akinek elmondása szerint az a bizonyos önvallomás 1988-ban azt jelentette, hogy saját szavaival le kellett írnia, amit a kihallgatótiszt diktált. Az viszont, hogy a kihallgatótiszt beszervezésre alkalmasnak találta, a tiszt szubjektív véleménye volt.

Az Egészséges Fejbőr frontembere nyomatékosan kijelentette, hogy ezután nem keresték meg, nem szervezték be, nem volt spicli, és nem írt jelentéseket sem.

Petrovity Zorán szerint az ügy hátterében az állhat, hogy egy karrierista újságíró egy 30 éves zenei munkássággal bíró zenekar beszennyezése árán akarta növelni műsora nézettségét.

"Pont egy olyan médium sodort ilyen megalázó és méltatlan helyzetbe, amelynek értékítéletében, értékrendjében feltétel nélkül megbíztam" – utalt az ügyet kirobbantó N1TV-re az énekes. "Aki ismer, tudja, hogy ez az egész egy képtelenség" – szögezi le Zorán, majd nyilatkozatát ezekkel a szavakkal fejezi be:

"Nem sok értékem van ezen a földön; nincsenek már szüleim, nincs családom, nincs lakásom, nincsenek anyagi javaim. Van viszont egy zenekarom és a becsületem. Ezeket megvédem."

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »