„Az egész magyar társadalomban jellemző ez a probléma”

„Az egész magyar társadalomban jellemző ez a probléma”

Nehezen megoldható kiadást jelent az iskolakezdés a legtöbb átlagos magyar családnak – ez derül ki egy friss felmérésből. A megkérdezettek több mint fele inkább kevesebbet eszik augusztusban, csak hogy meg tudja venni a gyereknek az iskolatáskát. Az Ökumenikus Segélyszervezet ezért idén is országos adománygyűjtésbe kezdett.

Nehezen megoldható kiadást jelent az iskolakezdés a legtöbb átlagos magyar család számára – ez derül ki egy friss felmérésből. A megkérdezettek több mint fele valahonnan elveszi a pénzt az iskolaszerekre: a legtöbben a kosztpénzt csökkentik, de sokan a számlák befizetését halasztják el azért, hogy legyen a gyereknek tornacipője és füzete.

„Azt látjuk, hogy tulajdonképpen az egész magyar társadalomban jellemző ez a probléma. Ha nézzük a területi elhelyezkedést Budapest és mondjuk a községek tekintetében, nagyon hasonló értékeket találunk, tehát ugyanúgy jellemző ez a probléma a nagyobb városokban, mint a kistelepüléseken” – így Székely Levente, a Kutatópont Kft. kutatási igazgatója.

Idén is ezer rászoruló család beiskolázását segíti az Ökumenikus Segélyszervezet. Tízezer forint értékben adnak iskolatáskát, ceruzát, füzetcsomagot.

„Egy szakemberekből álló stáb dönti el, hogy idén kik lesznek a támogatottak, melyik az a célcsoport, akinek tudunk segíteni, figyelembe vesszük a rendelkezésre álló kereteinket, lehetőségeinket, és megnézzük, hogy pontosan kik azok, akik, akiknek idén a támogatást el tudjuk juttatni” – mondta el Révfalvi Dorottya, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának vezetője.

Az 1353 -as számon gyűjti az adományokat a segélyszervezet. Egy hívásból egy ceruzát, negyven hívásból pedig már egy egész tanszercsomagot tudnak megvásárolni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »