Az Eddával kampányolt Dorin Florea – A zenekar tiltakozik

Az Eddával kampányolt Dorin Florea – A zenekar tiltakozik

Eltűnt a Facebook közösségi portálról Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester szerdán délután közzétett kampányvideója, amelyben a városnapokon múlt csütörtökön fellépő Holograf énekese, Dan Bittman mellett az Edda Művek frontembere, Pataky Attila is megszólal.

eddakoncert_kr_20_bPataky Attila (archív felvétel)

Pataky arról beszélt, hogy Floreától „csodálatos” ajándékot kapott: átvehette a város zászlaját, amit azóta is őriz. A Claudiu Maior polgármesteri tanácsos által megosztott rövid video végén a függetlenként megméretkező Florea kampányplakátja volt látható.

A közzététel után pár órával az Edda Művek Facebook-oldalán közölte: nem tudtak a koncertjük kampánycélú felhasználásáról, ahhoz nem járultak hozzá. „Mint ahogy eddig is, Erdélybe sok esetben kaptunk és kapunk meghívást, amit szívesen teljesítünk a határon túli magyarok részére. Mi a Marosvásárhelyi Napok keretében kaptunk meghívást, és az ottani lakosok részére vittük a dalainkat. A politikai kampányban való felhasználáshoz nem járultunk hozzá, nem engedélyeztük, erről tudomást mi is most szereztünk” – áll a miskolci zenekar énekese által is aláírt bejegyzésben, melyben a jogsértés azonnali megszüntetését követelték.

A sajtó többször is jelezte, hogy Florea szándékosan a kampányidőszakra időzítette a  közpénzből megszervezett városnapokat és A vár koncertjei nevű, vasárnap tartandó rendezvényt, melyen Koncz Zsuzsa és Angela Similea is színpadra lép. Koncz Zsuzsa fellépéseinek helyi partnere, Dimény János koncertszervező lapunknak azt mondta, későn tudták meg, kinek a megrendelésére szervezik a koncertet, így nem tudták lemondani.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »