Az E-MIL a Double Rise fesztiválon

Az E-MIL a Double Rise fesztiválon

Háromnapos rendezvénysorozattal népszerűsíti a kortárs szerzőket az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) a torockói Double Rise fesztivál Költőfészek elnevezésű helyszínén most hétvégén. A Fehér megyei településen első alkalommal megszervezett fesztivál nemcsak könnyűzenével, de kiállításokkal, irodalmi és színházi eseményekkel is várja az érdeklődőket. 

0dr222_bA Költőfészekben pénteken 15 órától Viruló tetem címmel a költőként, illetve a Sanyi bá című, a székely észjárást és humort népszerűsítő kötet szerzőjeként egyaránt ismert Muszka Sándorral beszélget Karácsonyi Zsolt költő, az E-MIL elnöke. Ezt követően 16 órától, a Prózaírók délutánja keretében György Attila, Márton Evelin és Molnár Vilmos lép fel.

Szombaton 15 órától Bálint Tamás Láv Sztori című verses regényének bemutatójára kerül sor. A szerzővel Gáll Attila, a könyvet megjelentető Erdélyi Híradó Kiadó szerkesztője beszélget. Ezt követi 17 órától a Költők délutánja, amelyet Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusával közösen szervezett az E-MIL. Karácsonyi Zsolttal, László Noémivel és Lövétei Lázár Lászlóval Bálint Tamás beszélget.

Vasárnap 17 órától a Fiatal szerzők délutánja zárja a rendezvénysorozatot. A meghívottak: André Ferenc, Kali Ágnes, Varga László Edgár, Visky Zsolt, beszélgetőtársuk Horváth Benji lesz. A rendezvény társszervezője Magyarország kolozsvári főkonzulátusa és a Bukaresti Balassi Intézet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »