Az e heti beszélgetések legjobb percei – Alinda

Az e heti beszélgetések legjobb percei – Alinda

Adás:
2016. október 14., péntek 23.05
2016. október 17., hétfő 5.05

A hét beszélgetéseinek legérdekesebb részleteiből láthatnak válogatást. Hétfőn Szikszai Rémusszal beszélgettünk, akinek rendezései egyre nagyobb sikereket aratnak, ami nem csoda: erőteljesen reflektálnak a közéletre. Kiderült az is, határozott véleménye van a világról, az együttélésről és a közéleti mellkasdöngetésről is.

Kedden két független újságíróval, Uj Péterrel és Pethő Andrással beszélgettünk a Népszabadság megszüntetése után kialakult helyzetről, arról, hogy mennyire rengette meg az esemény a sajtószabadságot Magyarországon.

Szerdán a 3D-ben való nyomtatás hívei és terjesztői: Fazekas Csaba és Simó György a stúdióban a szemünk láttára nyomtatnak ki egy sípot, de akár épületeket is lehet már 3D-ben nyomtatni. Beszéltünk arról is: hogyan változik meg a világunk az új technológiától, és miért fontos, hogy már ma jelen legyen az iskolákban is.

Csütörtökön Vincent Liegey, egy Magyarországra költözött francia vendégünk volt, aki nem hisz a gazdasági növekedésben, jelszava a takarékos bőség. Beszéltünk arról: utópia vagy valóság-e a „nem növekedés”, és milyen gazdasági alternatívát kínál?


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »