Az e heti beszélgetések legjobb percei

Az e heti beszélgetések legjobb percei

Az Alinda e heti beszélgetéseinek legjobb percei újra.

Hétfőn Káel Csaba, a Művészetek Palotája igazgatója volt a vendég, aki pályája elején dokumentálta a Fidesz megalakulását, és ő volt az is, aki kitalálta az akkor még ellenzéki pártnak a „polgár” jelszót. Mára hátrébb lépett a politikától, a politikai marketing helyett a kultúrával üzletel.

Kedden Kováts András szociálpolitikussal, a Menedék Egyesület igazgatójával a múlt hétvégi népszavazás kapcsán arról beszélgettünk: mit gondoljunk például a fejkendő viseletéről, voltaképpen kik a menekültek és a bevándorlók, mi az, amit tolerálnunk kell, és mi az, ami már elfogadhatatlan, bárki is követné el. Szó volt arról is: ha jobban ismernénk őket, másként is viszonyulnánk hozzájuk.

Szerdán Keresztes Tamás színész volt a vendég, aki az Egy őrült naplójának bemutatója után érkezett hozzánk. Magasra tette a lécet: a darabban nemcsak játszik, végig ő is zenél, és a díszlet ötletét is ő szolgáltatta. Beszélgettünk arról is: hogyan birkózott meg a Gogol-mű két legnagyobb kivívásával: a humorral és az őrülettel.

Csütörtökön egy történelmi-politikai dokumentumkrimi szerzője, Vágvölgyi B. András volt a vendég, aki öt évig kutatta a romagyilkosságok történetét. Arcvonal keletre című friss oknyomozó könyvéből mindent megtudhatnunk nemcsak a bűntények részleteiről, hanem az összefüggésekről is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »